keukenstyling: tips voor het kiezen van jouw keukenstijl

Mix kleuren en materialen

In deze keuken zijn verschillende materialen gemixt. Een witte keuken hoeft niet saai te zijn, combineer wit met warm kersenhout en messing accenten voor deze look. Denk er eens aan om de hoge kasten in een andere kleur te kiezen dan het keukenblok. Zo ontstaat er een originele combinatie. De zwarte details zijn een stoere tegenhanger van het chique messing. Opvallend zijn de prachtige lampen die boven het kookdeel functioneren als afzuigkap. Op deze manier is een afzuigkap geen doorn in het oog maar een stijlvol interieur item.

Trendy keukenstijl
Trendy keukenstijl

Kleur op de muur

Hout is altijd een goed idee, het zorgt voor een warme en natuurlijke sfeer in je interieur. Deze keuken is gemaakt van hout fineer en kreeg een betonlook werkblad. De apparatuur, spoelbak en kranen zijn allemaal zwart afgewerkt. Zo komt het nóg mooier uit en ontstaat er rust in het keukenontwerp.

Tip: Geef een neutrale keuken wat meer pit met een kleurrijke muur. Voordeel is dat je dit weer makkelijk kunt aanpassen. In de styling is de kleur blauw benadrukt door het servies, de vaas met bloemen en het bloesem schilderij.

keukenstylen service

Industriële keuken

Strakke, donkere kasten geven de keuken een stoere uitstraling. Deze fronten hebben een subtiel patroon waardoor de keuken niet saai oogt. Verlichting is in een donkere keuken éxtra belangrijk. Hier is gewerkt met warm led licht in de nis en met een decoratie rek van staal boven het keuken eiland. Zo heb je een mooie plek om te stylen en verlichting in één.

Groen in verse kruiden en kamerplanten passen bij elke keuken stijl. Heb je nu geen groene vingers dan zijn de kunstplanten van nu een aangename oplossing.

Tip: een rek aan het plafond met verlichting is praktisch én mooi. Je ziet dit in ook in andere keuken styling die ik heb gedaan met de kleuren roze of blauw als thema.

Keukenstijl en accesoires
kleur op de muur
Keukenstyling zwart
Keukenstijl industrieel

Vergrijsd groen

Authentieke kleuren geven een landelijke keuken de sfeer van vroeger. Vergrijsd groen is razend populair! Je kunt deze kleur ook heel goed toepassen in een strakke, moderne keuken.
Deze landelijke keuken kreeg super moderne apparatuur in een klassieke stijl. Zo is deze Quooker te gebruiken voor warm, koud en kokend water. Het fornuis heeft een inductie plaat en moderne oven om uitgebreid te bakken en koken.
De nisjes en het bovenkastje met glazen ruitjes zijn ideaal om te stylen met mooi servies en persoonlijke decoratie. En de rest zet je lekker in de kastjes, opgeruimd staat netjes!

Keukenstyling zwart
kleur op de muur

Hotel chique

Ben je gek op de chique hotel stijl? Dan is marmer, goud of brons niet weg te denken. Een keukenblad in marmer look zorgt voor een chique basis. In combinatie met het diepe, mat zwart komt die sfeer nog mooier uit.
Ik heb ervoor gekozen om deze keuken te stylen met warm hout en brons. De wijnliefhebber pronkt met zijn flessen in de open kast. Naast de oven is een wijnklimaatkast te zien. Hier bewaar je de beste wijnen op gewenste temperatuur.

Voordeel van een verlengd keukenblad als eettafel is dat je zelfs in een kleine ruimte een eetkeuken kunt creëren. Schuif maar aan!

Tip voor de wijnliefhebber: geef wijn een pronkplek in de keuken in open kasten, nissen of in een wijnkast.

Keukenstijl hotel chique
Hotel Chique keukenstijl
Hotel Chique keukenstijl

Ik hoop je hiermee geïnspireerd te hebben. Laat je door een één van de Keukenspecialisten.nl dealers bij jou in de buurt goed adviseren over materialen, apparatuur en de mooiste en praktische indeling. Misschien heb je zelf ook nog een leuk idee of handige tip. Plaats je reactie in een bericht op Facebook. Dat vinden wij leuk!


handtekening marije maisonbelle

Beeldbronnen

Styling: Marije Develing - Maison Belle

Fotografie: Suzanne Paap - Bloominspiration

Locatie: Heuvelrugkeukens Leersum

Ontdek andere keukenstijlen