Scandinavisch

Scandinavische keukens

De Scandinavische keuken combineert de landelijke en moderne stijl op natuurlijke wijze, door vooral gebruik te maken van natuurlijke vormen, materialen en lichte kleuren. Denk hierbij aan hout, wol en pasteltinten. Ontdek de natuurlijke look en minimalistische uitstraling voor de perfecte keuken.

Het resultaat? Een keuken met een natuurlijke uitstraling die een rustige sfeer creëert. Met de relaxte uitstraling en eenvoud past deze stijl perfect bij gezelligheid. 

burger-skandinavisch-limette_

Eenvoud

Voor accessoires geldt in de Scandinavische Keuken dat ‘minder is meer’. De accessoires zijn vooral gebruiksartikelen, slechts hier en daar afgewisseld met een persoonlijk detail.

skandinavisch-wohnen

Warmte

Het gebruik van hout in planken en accessoires zorgt voor een warme uitstraling.

scandinavische-keukenstijl

Praktisch

De Scandinavische keuken weet het praktische feilloos te combineren met een mooie uitstraling. Het is dan ook een fijne keuken om in te werken èn om naar te kijken.

Scandinavische keuken en de natuur

Het Scandinavische leven staat voor rust, eenvoud, lichtheid en dichtbij de natuur zijn. Deze beleving wordt in de keukens gecreëerd door typische vormen uit de natuur terug te laten komen.

Echt typische Scandinavische patronen hebben de volgende motieven:
Bossen, Bomen, Rivieren, Dieren en Mythische wezens

scandinavische-keukens
scandinavische-keukens-natuurstijl
scandinavische-keukens-1nordic-moods
scandinavische-keukens-natuurlijke-keukens

Tips voor een Scandinavische woonstijl

Zoals eerder vermeld, is Scandinavisch meubilair eenvoudig van opzet. Accessoires mogen niet ontbreken, zodat het niet te saai is. Typische woonaccessoires in het Scandinavische design zijn: frameloze frames, glazen vazen, houten accessoires en zachte vellen die je aan wil raken. Voor deze stijl geldt: minder is meer! Overdrijf niet tijdens het inrichten en zorg ervoor dat de accessoires elkaar goed aanvullen. Een kleine highlight op het dressoir, een foto voor aan de muur is prima op zijn plek. Wees creatief!

Bekijk hier Scandinavische keukens ter inspiratie

Previous slide
Next slide

GRATIS BELEVINGSGIDS

Ontvang nu GRATIS onze vernieuwde Belevingsgids met ruim 100 pagina’s vol keukeninspiratie. In deze editie vind je keukentips, keukentrends, keukeninspiratie en nog veel meer. Daarnaast vind je in Dé Belevingsgids een aantal heerlijke en gemakkelijke recepten van de CookingQueens. Aarzel niet, klik op de banner en vul eenvoudig je gegevens in en binnen enkele werkdagen start de zoektocht naar jouw nieuwe keuken.

Dit vind je in Dé Belevingsgids: