Scandinavisch

Scandinavische keukens

De Scandinavische keuken combineert de landelijke en moderne stijl op natuurlijke wijze, door vooral gebruik te maken van natuurlijke vormen, materialen en lichte kleuren. Denk hierbij aan hout, wol en pasteltinten. Ontdek de natuurlijke look en minimalistische uitstraling voor de perfecte keuken.

Het resultaat? Een keuken met een natuurlijke uitstraling die een rustige sfeer creëert. Met de relaxte uitstraling en eenvoud past deze stijl perfect bij gezelligheid. 

burger-skandinavisch-limette_

Eenvoud

Voor accessoires geldt in de Scandinavische Keuken dat ‘minder is meer’. De accessoires zijn vooral gebruiksartikelen, slechts hier en daar afgewisseld met een persoonlijk detail.

skandinavisch-wohnen

Warmte

Het gebruik van hout in planken en accessoires zorgt voor een warme uitstraling.

scandinavische-keukenstijl

Praktisch

De Scandinavische keuken weet het praktische feilloos te combineren met een mooie uitstraling. Het is dan ook een fijne keuken om in te werken èn om naar te kijken.

Scandinavische keuken en de natuur

Het Scandinavische leven staat voor rust, eenvoud, lichtheid en dichtbij de natuur zijn. Deze beleving wordt in de keukens gecreëerd door typische vormen uit de natuur terug te laten komen.

Echt typische Scandinavische patronen hebben de volgende motieven:
Bossen, Bomen, Rivieren, Dieren en Mythische wezens

scandinavische-keukens
scandinavische-keukens-natuurstijl
scandinavische-keukens-1nordic-moods
scandinavische-keukens-natuurlijke-keukens

Tips voor een Scandinavische woonstijl

Zoals eerder vermeld, is Scandinavisch meubilair eenvoudig van opzet. Accessoires mogen niet ontbreken, zodat het niet te saai is. Typische woonaccessoires in het Scandinavische design zijn: frameloze frames, glazen vazen, houten accessoires en zachte vellen die je aan wil raken. Voor deze stijl geldt: minder is meer! Overdrijf niet tijdens het inrichten en zorg ervoor dat de accessoires elkaar goed aanvullen. Een kleine highlight op het dressoir, een foto voor aan de muur is prima op zijn plek. Wees creatief!

Bekijk hier Scandinavische keukens ter inspiratie

Vorige slide
Volgende slide

GRATIS BELEVINGSGIDS

Vraag nu GRATIS Dé vernieuwde Belevingsgids aan met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie. Daarnaast lees je verschillende tips en tricks van experts zoals Jan Bakt (bekend van Heel Holland Bakt) en influencersduo CookingQueens. Wij helpen je graag op weg naar een nieuwe keuken! Ontdek de nieuwste keukentrends, heerlijke recepten en lees wat allemaal mogelijk is.

 Aarzel niet, klik op de button en vul eenvoudig je gegevens in en binnen enkele werkdagen start de zoektocht naar jouw nieuwe keuken.

Dit vind je in Dé Belevingsgids: