Aperol Spritz cheesecake

COOKINGQUEENS
Een drankje dat echt bij de zomer hoort is Aperol Spritz en door de sprankelende oranje kleur geeft het een echt Nederlands gevoel. Daarom maakte Cooking Queens vorig jaar voor Koningsdag al een heerlijke cocktail met Aperol, gember Spritz en geschaafd ijs. Dit jaar gingen ze nog een stapje verder en werd het een oranje cheescake met een jelly van prosecco, bloedsinaasappel en Aperol. Hence de naam: Aperol Spritz Cheesecake! De verse munt geeft het een extra zomerse smaak.
Wij vonden ‘m heerlijk en zijn benieuwd hoe jij ‘m vindt! Het recept vind je hieronder.
Benieuwd naar nog meer overheerlijke recepten van Cooking Queens, neem dan een kijkje op www.cookingqueens.nl
Ingrediënten voor 8 gebakjes
VULLING
|
|
500 gram Roomkaas | |
125 gram Zure room | |
2 eetlepel Patent bloem | |
1 theelepel Vanille extract | |
3 Eieren | |
100 gram Fijne kristalsuiker | |
Van hele citroen CItroen rasp | |
2 dopjes Aperol |
JELLY
|
|
250 ml Prosecco | |
100 ml Aperol | |
Sap van 2 stuks Bloed sinaasappel | |
4 blaadjes Gelatine | |
2 theelepel Lichtbruine basterdsuiker |
Bereiding
1- BAKBLIK | 2min
Neem een springvorm van 18 cm. Bekleed de bodem met bakpapier en klik de rand erover heen vast.
2- KOEKJES BODEM | 5min
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of tussen een theedoek die met een deegroller fijn slaat.
Smelt de boter en meng dit samen.
Doe het koekjes boter mengsel op de bodem van het blik en druk goed met een lepel aan.
Zet het in de koelkast.
3- OVEN VOORVERWARMEN
Verwarm de oven voor op 155 graden.
Wannneer je een bakstoom functie hebt gebruik je 30% stoom.
4- VULLING | 3min
Gebruik een mixer om de vulling te maken.
Doe de roomkaas in de beslagkom en voeg de bloem toe.
Mix 10 sec.
Voeg de vanille, zure room, suiker, citroenrasp, Aperol toe en mix 15 sec.
Voeg één voor één de eieren toe , na elk ei rustig mixen.
Een voordeel van rustig mengen is dat er weinig lucht in je beslag komt.
5- VULLEN | 1min
Schenk je beslag op de koekjes bodem
6- BAKKEN | 55min
Het blik mag de oven in. Houd de oven goed in de gaten, de bovenkant zal geel tot lichtbruin worden. 55 minuten in de oven.
Soms scheurt de bovenkant, maar dat maakt niks uit.
Na het bakken laat de de cake afkoelen in de oven, met het deurtje op een kier. (uurtje)
Zet daarna je taart minimaal 4 uur koud. Zo zal het mooi en stevig worden.
7- JELLY | 40min
Terwijl de taart aan het afkoelen is maak je de jelly.
Doe 3 blaadjes gelatine in koud water. (10 minuten)
Doe de prosecco, suiker, Aperol en uitgeperste bloedsinaasappel, (wel even door een zeefje halen). In een pannetje en verwarm zachtjes paar minuten.
Haal de gelatine uit het water en roer één voor één erdoor. Wanneer er nog wat sinaasappel stukjes in zitten nog een keer zeven.
Zet je pannetje 30 minuten in de koelkast.
Wanneer het al ietsje dikker wordt schenk je het op de cheesecake.
Zet dit koud.
8- SERVEREN
Wanneer de jelly ook goed stevig is kun je de taart aansnijden. Decoreer de taart met plakjes sinaasappel.

En gelukkig is er meer. Onze inspiratiegerechten bieden jou een ruime keuze aan voor-, hoofd- en nagerechten. Om elke dag weer te variëren en te verrassen.
Is jouw soep te zout geworden?
