De lekkerste gerechten maak je met NEFF

NEFF Chef Andy McDonald

heeft speciaal voor KeukenSpecialist eenvoudige en lekkere recepten bereidt. Bekijk hieronder de kookvideo’s en leer hoe je met behulp van de (stoom)oven verrassende gerechten op tafel zet.

Chicken Tikka Masala

Chicken tikka masala is een Brits-Indiaas gerecht. Het wordt in het Nederlandse taalgebied wel kip tikka masala genoemd.


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230°C. Meng de kruiden, de gember, de knoflook en de volle yoghurt in een ruime kom. Voeg zout en peper bij voor de smaak. Meng de kippenvleugels door het mengsel en zorg ervoor dat de kippenvleugels goed gemarineerd zijn. Leg de kippenvleugels op een bakrooster en plaats deze hoog in de NEFF FullSteam oven. Instellingen: 230°C, gemiddeld stoom, 15 minuten bakken. 
Serveer de kip tikka masala in een schaaltje van de NEFF GourmetTray en geniet van deze lekkernij met vrienden of familie. 

Ingrediënten

Voor-/ tussengerecht voor 4 personen


• 500 gram kipvleugels
• 4 eetlepels volle yoghurt
• 2 cm verse gember, gesnipperd
• 2 tenen knoflook
• ½ tl cayenne peper
• 1 tl zout
• 2 tl paprika poeder
• 1 tl garam masala
• 1 tl gemalen komijn
• 1 tl gemalen koriander

Gamba spiesjes

Overheerlijke gamba's spiesjes met geroosterde courgette.

Ingrediënten
Gambas
Gourgette
Chorizo worst
Citroen
Spaanse peper
Knoflook
Verse peterselie

Baba Ganoush

Een dip van aubergine uit het midden oosten. Het is een lekker en gezond hapje voor tussendoor.

Bereidingswijze
Verwarm de NEFF-oven voor op groot grill-oppervlak, 230°C. Doe de aubergines op een met bakpapier bedekte ovenplaat en plaats ze onder de grill. Rooster de aubergines ongeveer 15 minuten, draai ze van tijd tot tijd, tot ze rondom goed geblakerd zijn en van binnen gaar.
Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm. Pel de aubergines, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het in een grote kom. Voeg de yoghurt, tahin, zout, olie en het sap van de citroen toe. Roer krachtig door met een grote lepel tot alles grondig gemengd is. Proef en breng op smaak. Doe de dip in een lage schaal of diepe borden.
Snijd de blaadjes van de munt in dunne reepjes en zet apart. Verhit een steelpan voor op de inductiekookplaat op stand 7. Doe de specerijen erin en rooster ze totdat ze beginnen te poppen. Strooi ze dan direct uit over de dip. Sprenkel nog wat olijfolie over de dip en bestrooi tot slot met de reepjes munt.


Garneren en serveren
Doe de auberginedip in een schaaltje van de NEFF GourmetTray en serveer met Turks brood of pitabrood. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voorgerecht, 8 personen


• 2 aubergines
• 2 el volle yoghurt
• 2 el tahin (sesampasta)
• 2 el extra vergine olijfolie
• 2 tl zout
• 1 st citroen
• 1 takje munt
• 1 el specerijen
• komijnzaad,
• mosterdzaad,
• venkelzaad, zwart
• komijnzaad

Couscous salade

Bereidingswijze couscous
Doe de parelcouscous in een stoombak zonder gaatjes. Giet er zoveel water of groentebouillon bij dat de couscous een half vingerkootje onder water staat. Doe er een theelepel zout bij en roer het geheel een keer door. Zet de couscous in de NEFF FullSteam oven op stomen, 100℃ en stoom de couscous gaar in 15 minuten. Haal de couscous uit de oven en spoel kort met koud water om verdere garing te stoppen. Doe de couscous in de mengkom en roer er voorzichtig de olijfolie door.


Bereidingswijze groenten
Snijd de courgette in plakken van een halve cm dik, snijd de paprika in 8 lange repen en de asperges in kleine stukken. Doe alle groenten in een grote mengkom en meng goed met olie, peper en zout. Verhit een grillpan of NEFF grillplaat voor op stand 9 van de inductiekookplaat. Grill de groenten tot ze aan beide zijden mooie streepjes hebben en beetgaar zijn. Zet deze apart.


Bereidingswijze kruiden en feta
Brokkel de feta in een kom. Snijd de munt, koriander en peterselie fijn en voeg toe aan de feta. Doe er nu de olie en het sap van de halve citroen door. Meng grondig en zet weg tot verder gebruik.


Garneren en serveren
Meng de parelcouscous met de gegrilde groenten en het fetamengsel, meng voorzichtig. Verdeel het mengsel over 8 borden.

Ingrediënten

Voorgerecht, 8 personen


Couscous:
• 200 g parelcouscous
• 1 el extra vergine olijfolie
Gegrilde groenten:
• 1 courgette
• groene asperges
• 1 rode en gele paprika
• 3 el plantaardige olie
Kruiden en feta:
1 plak feta
• 8 takjes munt
• 8 takjes koriander
• 8 takjes bladpeterselie
• ½ citroen
• 8 el extra vergine olijfolie

Zoek jouw NEFF dealer in de buurt

Ervaar de apparaten van NEFF, rechtstreeks bij de Keukenspecialist bij jou in de buurt.

Zoek je NEFF DEALER

Beeldbronnen

© NEFF

NEFF LOGO