Kerst in de keuken

Kerststyling in de keuken

Kerststyling in de keuken

De kerst komt er alweer aan. Tijd om jouw keuken helemaal kerstproof te maken. In deze blog geeft Marije Develing jou tips voor de perfecte kerststyling.

Met de feestdagen voor de deur zijn we volop bezig met de voorbereidingen. Wat gaan we eten en drinken en met wie? De keuken is deze dagen een belangrijke plek in huis, om te koken maar ook om met elkaar te genieten.

Als interieurstylist zie ik dat de keuken vaak praktisch wordt ingericht maar echt gezellig is het er niet. Jammer want met de keuken als belangrijkste plek in huis, kan deze met een paar eenvoudige aanpassingen al gelijk heel knus worden. Heerlijk om tijdens het koken even bij te praten na een drukke dag of om lekker lang te tafelen met familie en vrienden.

Keuken styling tips

Speciaal voor kerst stylde ik deze nieuwe, industriële keuken. De keuken is pas geplaatst maar was nog kaal en zakelijk. Voor de styling koos ik voor warme kleuren en stoere materialen. En voor de feestdagen deed ik de voorbereidingen voor een kerstdiner in de keuken.

Kerststyling in de keuken door Marije Develing

Woonstijl

Kies voor een type keuken die goed bij je woonstijl en het huis past. Hier is gekozen voor een industriële keuken in een donkere kleur met een stoer blad van betonlook. Het keukeneiland is licht, wat zorgt voor een mooi contrast. De kleuren zijn basic dus tijdloos: ideaal om sfeer te brengen in de styling. Het voordeel van de neutrale keuken is dat je na verloop van tijd de stijl kunt veranderen door de styling.

Kerstdiner in de keuken

De dagelijkse maaltijd wordt echt een stuk gezelliger als je aandacht besteed aan het dekken van de tafel. Dat hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Koop een mooi servies en bestek voor dagelijks gebruik en zet een paar kaarsen op tafel. Dit maakt het eetmoment speciaal voor iedereen in huis. Uit ervaring kan ik zeggen dat zelfs kinderen hier beter van gaan eten, probeer het maar!

Tijdens de feestdagen kies ik voor wat extra luxe voor het kerstdiner in de keuken. Het servies stapel ik van groot naar klein op een chique onderbord, het bestek heeft dezelfde, warme kleur. Op tafel zet ik wat extra kaarsen en leg ik glanzende sterren neer, dat staat meteen heel feestelijk!

Fijne kerst gewenst! 

Stylingtips van Marije:

Wat vind je van deze keuken styling en van de tips? Misschien heb je zelf ook nog een leuk idee of handige tip. Plaats je reactie in een bericht op Facebook. Dat vinden wij leuk!

GRATIS BELEVINGSGIDS

Vraag nu GRATIS Dé vernieuwde Belevingsgids aan met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie. Daarnaast lees je verschillende tips en tricks van experts zoals Jan Bakt (bekend van Heel Holland Bakt) en influencersduo CookingQueens. Wij helpen je graag op weg naar een nieuwe keuken! Ontdek de nieuwste keukentrends, heerlijke recepten en lees wat allemaal mogelijk is.

 Aarzel niet, klik op de button en vul eenvoudig je gegevens in en binnen enkele werkdagen start de zoektocht naar jouw nieuwe keuken.

Dit vind je in Dé Belevingsgids: