Boerderij keuken

Renovatie oude boerderij

Een droom werd werkelijkheid. Vorig jaar vonden wij ons droomhuis: een vervallen boerderij die we helemaal naar eigen wens konden renoveren. De boerderij heeft een rijke historie en staat op een prachtige plek in de Veluwse bossen. Voor mij als interieurontwerper was dit natuurlijk een droom project. Wij lieten de boerderij opnieuw opbouwen met behoud van het oude karakter. Zo kwamen de stalramen van vroeger weer terug in de woonkamer en zorgen de stoere, oude gebinten nog steeds voor het karakter van vroeger .De boerderij werd van binnen juist strak en modern afgewerkt. Ik kon binnen aan de slag op een blanco canvas.

Interieur ontwerp

Ik begon met het maken van het interieurontwerp. Toen dit op papier stond, ging ik verder met het ontwerp van de keuken. In het vorige huis, een oude arbeiderswoning, koos ik voor een witte keuken in landelijke stijl. In de boerderij wilde ik het anders. De woonkamer en keuken is hier één grote ruimte met heerlijk veel daglicht. Ik koos voor een strakke, donkere keuken. Zwart is stoer en tijdloos en zorgt voor een contrast in de landelijke boerderij.

Boerderij keuken met zwarte details

Het keukenblad is van keramiek en heeft een betonlook uitstraling. Het handige is dat ik op dit blad mijn warme pannen kan neerzetten, zonder dat er beschadigingen of vlekken ontstaan. Het zwart komt verder terug in de glasdeuren en de kozijnen. De keuken in combinatie met de visgraatvloer van pvc creëert een warme uitstraling en rust. Mijn interieur verandert nog wel eens. Daarom kies ik graag voor een neutrale basis zodat ik met kleuren en styling kan spelen. Na verloop van tijd kan een beetje kleur op de wand een leuke verandering zijn. 

Style accenten in de keuken

Door de keuken precies tussen de gebinten te plaatsen is er voldoende ruimte voor een lang gedeelte aan de wand en een keukeneiland met bar. In het eiland zit het spoel gedeelte met handige kokendwaterkraan, ook de vaatwasser en de vriezer zitten hierin verwerkt. De bar is de favoriete plek in ons huis. Aan de bar drinken we koffie, maar wordt ook huiswerk gemaakt en aan het einde van de dag bijgepraat. Aan de overkant van de bar zit het kookgedeelte met een inductiekookplaat én stoomoven. De koelkast zit onder de oven, zodat de oven handig op ooghoogte zit. 

Keuken apparatuur

De stoomoven van Miele gebruik ik nu een aantal maanden en bevalt geweldig! Het is een 2 in 1  oven waar je tegelijk in kan stomen en bakken. Je kan bijvoorbeeld vlees bakken en stomen van aardappelen tegelijk. Smaken blijven in de stoomoven puur en er gaan minder vitamines en mineralen verloren, dus het is ook nog eens heel gezond. Inductie koken was even wennen, maar heel goed te regelen. Een inductiekookplaat is vooral erg prettig om schoon te maken in vergelijking met ons vorige gasfornuis.

Keuken materialen

De fronten in de keuken zijn van zwart melamine met een prachtige houtnerf. Ze hebben de uitstraling van een eiken variant, maar in vergelijking is dit materiaal sterker en praktischer. De witte ‘ombouw’ in de keuken is gemaakt van MDF. Ik heb dit bewust wit gelaten zodat de keuken niet te donker wordt.

Boerderij keuken styling tips van Marije Develing

Marije Develing is interieurontwerper en stylist en verzorgt de interieurstyling van onze showrooms. Marije heeft onlangs deze prachtige, boerderij keuken voorzien van een geheel bijpassende keukenstyling. Je volgt haar op Maison Belle.

Stylingtips van Marije:

In deze keuken kan ik met styling heerlijk mijn gang gaan. De decoratie op het aanrecht wisselt nog wel eens. Houten elementen in de keuken, zoals broodplanken of een grote bak met vers fruit geven de keuken extra warmte en gezelligheid. Het bijpassende servies zet ik neer in de stalramen en de koffiekopjes op de koffiemachine. Een verse bos bloemen op het keukeneiland maakt de styling af.  

Wat vinden jullie van deze moderne boerderij keuken? Wij genieten er in ieder geval enorm van. Ik hoop je met dit blog te hebben geïnspireerd. Wil je meer keuken inspiratie van mij? Lees dan hier andere blogs en get inspired!

GLOEDNIEUWE GRATIS BELEVINGSGIDS

Vraag nu GRATIS Dé gloednieuwe Belevingsgids aan met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie, trends en innovaties. Wij helpen je graag op weg naar een nieuwe keuken! Vraag gratis ons uitgebreide keukenmagazine aan voor tips en keukeninspiratie. Alle keukeninspiratie vind je in Dé Belevingsgids.

Begin vandaag nog met het plannen van je droomkeuken. Aarzel niet, klik op de button en vul eenvoudig je gegevens in en binnen enkele werkdagen ontvang jij de gloednieuwe belevingsgids.

Dit vind je in Dé Belevingsgids:

Keukenmagazine Dé Belevingsgids