Earth rustic

Earth rustic trend

Na een onzekere periode zoeken we rust in de natuur, dat hebben we nu écht nodig. Natuurlijke kleuren en materialen zijn geweldig toe te passen in het interieur. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in de natuursteen trend. Natuursteen is niet alleen mooi als keukenblad, maar bijvoorbeeld ook als print op de wand, als salontafel of verwerk dit in woonaccessoires. Marmer(look) wordt steeds populairder en de terrazzo trend maakt nu de comeback. We zien deze natuurlijke trend terug in betegeling in verschillende ruimtes, waaronder in de keuken.

keukentrends_earth-rustic-pt1
keukentrends_earth-rustic-pt2

Terrazzo

Duurzaam verantwoord wonen en het hergebruiken van materialen en meubels worden steeds belangrijker. Terrazzo is weer enorm populair. Dit product wordt gemaakt van restmaterialen, zoals petflessen en plastic uit de oceaan. Dit wordt vervolgens verwerkt in vloerkleden, gordijnen en zelfs in keukenbladen. Dat maakt de investering in een nieuw interieur toch een stuk prettiger.

Natuurlijk donkerbruin

Bruin vervangt langzaam het zwart. Van chocoladebruin, tot karamel: alle tinten mogen en kunnen met elkaar gecombineerd worden. Dit versterkt het natuurlijke effect en het rustgevende gevoel. Het is misschien nog even wennen, maar bruin oogt vriendelijker dan zwart. Pas de bruine kleur toe in de keukenfronten, samen met een bruin aanrechtblad en bruine decoratie voor een natuurlijk effect. Donkerbruin gaan we ook veel terugzien op deuren en kozijnen.
keukentrends_earth-rustic-keukenspecialisten
keukentrends_earth-rustic-pt1-kopie-80-tinified
keukentrends_earth-rustic-pt1-kopie-3-80-tinified

Styling tip van interieurstyliste Marije Develing

Combineer verschillende tinten bruin met terracotta of vrolijke pastel kleuren. Dit zorgt voor een frisse en originele sfeer.

Terracotta

De kleur van gebakken aarde zien we weer terug in meubels, op wanden en in textiel. Oudroze tot steenbruin; dat is helemaal van nu. Terracotta gecombineerd met koper en oudroze is ook prachtig.

Styling tip van interieurstyliste Marije Develing: Terracotta potten met groene planten erin staan supermooi in je natuurlijke interieur.   

keukentrends_earth-rustic-pt1-kopie-5-80-tinified
keukentrends_earth-rustic-pt1-kopie-4-80-tinified
keukentrends_earth-rustic-pt1-kopie-6-100-tinified
keukentrends_earth-rustic-pt1-kopie-10-80-tinified

Riet en rotan

Houten elementen spelen een grote rol in de natuurlijke keuken: van bestek en schalen tot rolgordijnen. Riet en rotan zien we weer terug in de nieuwste meubels. Webbing is hier een mooi voorbeeld van. Deze techniek, van gevlochten riet, zien we veel terugkomen in de zitting van stoelen en ook in kastdeuren. Combineer ook eens verschillende tinten hout met elkaar. De patronen die ontstaan maken het een persoonlijk en origineel geheel. Touch it up met veel groene planten, siergrassen en droogbloemen.

Buiten naar binnen

Steeds meer woningen worden aangepakt om buiten meer met binnen te verbinden. Openslaande deuren maken plaats voor grote schuifpuien. Veranda’s verlengen de woonkamer met een buitenkamer en zijn ideaal om nog meer van je huis te genieten tijdens alle seizoenen. 

Ben je benieuwd naar andere, nieuwe keukentrends? Lees hierover in onze andere blogs.

GRATIS BELEVINGSGIDS

Vraag nu GRATIS Dé vernieuwde Belevingsgids aan met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie. Daarnaast lees je verschillende tips en tricks van experts zoals Jan Bakt (bekend van Heel Holland Bakt) en influencersduo CookingQueens. Wij helpen je graag op weg naar een nieuwe keuken! Ontdek de nieuwste keukentrends, heerlijke recepten en lees wat allemaal mogelijk is.

 Aarzel niet, klik op de button en vul eenvoudig je gegevens in en binnen enkele werkdagen start de zoektocht naar jouw nieuwe keuken.

Dit vind je in Dé Belevingsgids: