Dark Brown

Dark Brown trend

Donkerbruin doet warm aan en creëert al snel een luxe sfeer in de keuken. Kies bijvoorbeeld voor verschillende donkere houtsoorten zoals walnoot, teak, wengé en vintagelook eigen. Deze bruintinten werken op een natuurlijke manier als warmtebron voor sfeer. Combineer de bruintinten van de keukenfronten met sterk geaderde natuursteen met aardse tinten. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een gedurfde achterwand van natuursteen(look) met marmeradering. Maak het extra gezellig door een nis toe te voegen in de keuken met ingebouwd led-licht. Het licht zorgt ervoor dat de details in de keuken extra zichtbaar zijn.  

Woonkeuken

We gaan sinds de coronapandemie flexibeler om met werk en vrije tijd. De behoefte aan meerdere zitplekken in huis is daarmee toegenomen. We zitten vaker aan de bar in huis van het keukeneiland of we zoeken naar een plekje aan de eettafel. Het is mogelijk om de tafel bij de keuken aan te laten sluiten, zodat de keuken en de zitruimte één mooi geheel vormt.

Buiten naar binnen halen

Om nog meer de natuurlijke feeling te krijgen in de keuken, haal je elementen van buiten naar binnen. Gebruik donkere houtsoorten en stenen accessoires om toe te passen bij deze trend. Daarnaast zou je een aantal planten in de keuken kunnen zetten om het natuurlijke gevoel te benadrukken.

Symmetrie

Krijg een iets meer design uitstraling door symmetrie en ritme toe te passen in het ontwerp van jouw nieuwe keuken. Maak ook gebruik van gelijke vlakverdeling in het ontwerp. Gebruik dit voor de (open) kasten, de nissen, kookeiland en de apparatuur. Een voorbeeld van de toepassing hiervan is de Pure Bridge inductiekookplaat van AEG met brugfunctie, die twee kookzones aan elkaar koppelt, zodat grotere pannen of langwerpige schalen met dezelfde temperatuur gebruikt kunnen worden. Alleen bij gebruik zijn de kookzones zichtbaar.

Meer keuken inspiratie

Ben je op zoek naar nog meer keuken inspiratie? Vraag dan geheel kosteloos ons keuken inspiratie magazine aan. Dé Belevingsgids van Keukenspecialisten.nl staat boordevol trends, tips en tricks op het gebied van keukens. Deze gids wijst je de weg naar jouw nieuwe keuken. Kom ook eens langs bij de keukenspecialist bij jou in de buurt voor persoonlijk advies.

GRATIS BELEVINGSGIDS

Vraag nu GRATIS Dé vernieuwde Belevingsgids aan met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie. Daarnaast lees je verschillende tips en tricks van experts zoals Jan Bakt (bekend van Heel Holland Bakt) en influencersduo CookingQueens. Wij helpen je graag op weg naar een nieuwe keuken! Ontdek de nieuwste keukentrends, heerlijke recepten en lees wat allemaal mogelijk is.

 Aarzel niet, klik op de button en vul eenvoudig je gegevens in en binnen enkele werkdagen start de zoektocht naar jouw nieuwe keuken.

Dit vind je in Dé Belevingsgids: