Jubileum feesttaartje van CookingQueens

Cooking Queens

Recept Keukenspecialisten.nl jubileumtaartje

Aperol Spritz cheesecake

Ingrediënten

- Mascarpone – 250 gram
- Slagroom – 250 gram
- Poedersuiker – 50 gram
- Vanille extract – 1 scheutje
- Aardbeienjam – 3 grote eetlepels
- Koffie – 4 kopjes (koud)
- Koffie likeur (Wij hebben Amarula met
  aardbei/koffie smaakt gebruikt) – 1 scheut
- Lange vingers – 2 pakken
- Aardbeien – 400 gram
- Cacao poeder – 2 el

- 1 ronde taartvorm. (Wij hebben een kleine
   van 18 centimeter gebruikt, maar je kunt
   ook een grotere pakken)

- Lintje voor om de taart

Je kunt de alcohol natuurlijk ook weg laten.

Bereiding

- Stap 1
Zet 4 kopjes koffie en giet dit in een plastic bakje die groot genoeg is om de lange vingers in te dippen. Giet hier ook een scheut koffielikeur bij. Laat dit nu koud worden.

- Stap 2
Klopt de slagroom stijf met een mixer. Voeg hierbij de mascarpone, poedersuiker en vanille extract aan toe. Klopt alles nog kort door elkaar.

- Stap 3
We gaan beginnen met de laagjes van de taart.
Doop lange vingers in het koffie mengsel, zorg dat beide kanten goed bedekt zijn met koffie.
Leg deze lange vingers op de bodem van de springvorm.
Giet hier nu een laag van het slagroom mengsel over. Hier over doe je een laagje jam, je mag het een beetje door elkaar mengen.
Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze nu op de jam laag.

- Stap 4
Doop nog een keer lange vingers in het koffie mengsel en leg deze nu op de laag met aardbeien.
Eindig met een laag room. Zorg dat deze laatste laag netjes is aangebracht. Dit zal straks de bovenkant van de taart worden.
Zet dit nu koud in de koelkast. Het liefst voor een uurtje of 4/5. Dan blijft de taart mooi stevig als je hem straks gaat afmaken.

- Stap 5
Haal de taart uit de koelkast. Ga met een scherp mesje langs de randjes van de springvorm en verwijder dan de springvorm. Zet de taart voorzichtig op een schaal of plateau.

Aperol Spritz cheesecake

Ingrediënten

- Mascarpone – 250 gram
- Slagroom – 250 gram
- Poedersuiker – 50 gram
- Vanille extract – 1 scheutje
- Aardbeienjam – 3 grote eetlepels
- Koffie – 4 kopjes (koud)
- Koffie likeur (Wij hebben Amarula met
  aardbei/koffie smaak gebruikt) – 1 scheut
- Lange vingers – 2 pakken
- Aardbeien – 400 gram
- Cacao poeder – 2 el

- 1 ronde taartvorm. (Wij hebben een kleine
   van 18 centimeter gebruikt, maar je kunt
   ook een grotere pakken)

- Lintje voor om de taart

Je kunt de alcohol natuurlijk ook weg laten.


- Stap 6

Druk langs de randjes van de taart de overgebleven lange vingers. Maak deze met een mooi strikje vast. Ze blijven ook prima plakken uit zichzelf.

- Stap 7
Versier de bovenkant van de taart met extra (doormidden gesneden) aardbeien en het logo van Keukenspecialisten.nl met cacaopoeder.

 

Wil jij dit feesttaartje thuis (na)maken?

CookingQueens geeft nu via hun eigen Instagramkanaal 10 pakketten weg namens Keukenspecialisten.nl.

Geef onder hun Instagrampost over het Keukenspecialisten.nl feesttaartje aan voor welke gelegenheid jij dit taartje zou maken en volg Keukenspecialisten.nl op Instagram. Wie weet win je wel één van de 10 feesttaartpakketten samengesteld door Keukenspecialisten.nl.

Deze Instagramactie loopt van 1 september t/m 15 september 2022.

 

Cooking Queens

Logo Cooking Queens

COOKINGQUEENS

Moeder José en dochter Mariëlla vormen samen het dynamische duo Cooking Queens. Samen delen zij al lange tijd hun passie voor koken en bakken en vinden ze het heerlijk om nieuwe recepten te ontwikkelen. Met een Italiaanse man/vader is het niet zo vreemd dat zij voornamelijk recepten uit de Italiaanse keuken koken.

De komende zes maanden vind je hier hun recept van de maand, voorzien van interessante tips over Miele apparatuur.