Korstschelp met advocaat

Ingrediënten

Banketbakkersroom

Decoratie

Korstschelp met advocaat

Werkwijze

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde plak die 3.5 cm. groter is dan het bakblik. Zet het bakblik op het deeg en snijd 3.5 cm. groter uit dan het bakblik.

  • TIP VAN JAN: GEBRUIK BIJ HET UITROLLLEN VAN HET DEEG GENOEG BLOEM EN BLIJFT DRAAIEN VOOR EEN MOOI RESULTAAT

Draai nu het bakblik op de kop met de bodem naar je toe. Maak de plak deeg licht nat met water met behulp van een kwastje. Strooi nu de kristalsuiker hier overheen. Prik heel veel gaatjes in het deeg met een vork. Leg het deeg met de suikerkant naar je toe over het bakblik. Laat het deeg rusten van ongeveer 30 minuten in de koeling.

Maak banketbakkersroom

Doe de melk samen met een uitgeschraapt vanillestokje en de peul in een steelpan en breng aan de kook en houd een klein beetje melk apart. Doe de dooier, suiker, maïzena en een klein beetje melk in een kom en roer goed door elkaar heen tot een homogeen mengsel ontstaat. Als de melk kookt voeg een klein beetje toe aan het dooier/suiker mengsel en roer door en voeg het al roeren terug in de pan met hete melk.

  • TIP VAN JAN:  GEBRUIK GEKRISTALLISEERDE VANILLE, DAAR ZIT MEER SMAAK AAN. 

Blijf goed roeren tot het een paar keer bubbelt en haal van het vuur. Stort het in een platte schaal of bord en dek af met folie en laat afkoelen.

  • TIP VAN JAN:  GEBRUIK EEN EGELROLLER (ZO NOEMEN MIJN KINDEREN DIT) OM EEN MOOI RESULTAAT TE BEHALEN MET HET BLADERDEEG. HET BLADERDEEG GAAT NIET DE LUCHT IN, MAAR VORMT EEN BAKJE.

Haal het deeg uit de koeling, leg een bakpapiertje op een bak rek en plaats hier je bakblik op en plaats in de voorverwarmde oven en bak af in ongeveer 25 minuten.

Haal de korstschelp uit de oven en haal van het bakblik. Plaats nu de korstschelp met de suikerkant naar beneden weer even in de oven voor ongeveer 8 á 10 minuten. Dit is om de binnenkant te laten drogen. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom van zowel de vulling als decoratie. Klop de afgekoelde banketbakkersroom even goed los en spatel 2 eetlepels advocaat samen met 150 gram slagroom door de banketbakkersroom dit heet nu Zwitserse room en stop in een spuitzak.

  • TIP VAN JAN:  MAAK HEEL GEMAKKELIJK EEN EIGEN SPUITZAK VAN EEN VEL BAKPAPIER. KNIP DIAGONAAL, ROL IN EEN PUNT EN DRAAI DE REST VAN HET BAKPAPIER EROMHEEN.

Smelt de chocolade en kwast met een kwastje de chocolade de bodem van de korstschelp in.

Spuit hierop de Zwitserse room en strijk glad en laat opstijven in de koelkast.

Haal, als de room is opgesteven, de taart uit de koeling en schep 3 á 4 eetlepels advocaat op de taart en strijk glad.

Spuit evt. wat gesmolten chocolade over de advocaat voor een leuk effect en spuit mooie rozetten slagroom op de taart. Decoreer met chocolade naar wens.

  • TIP VAN JAN: MAAK JE DE TAART  VOOR PASEN? DECOREER DE TAART DAN MET GEZELLIGE PAASCHOCOLADE.

Eet smakelijk!

Meer weten over Jan Spannenberg?

Meer weten over de bakactiviteiten van Jan? Kijk dan op de Jan Bakt pagina. Hier vind je meer informatie over Jan en nog meer heerlijke recepten.

GLOEDNIEUWE GRATIS BELEVINGSGIDS

Vraag nu GRATIS Dé gloednieuwe Belevingsgids aan met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie, trends en innovaties. Wij helpen je graag op weg naar een nieuwe keuken! Vraag gratis ons uitgebreide keukenmagazine aan voor tips en keukeninspiratie. Alle keukeninspiratie vind je in Dé Belevingsgids.

Begin vandaag nog met het plannen van je droomkeuken. Aarzel niet, klik op de button en vul eenvoudig je gegevens in en binnen enkele werkdagen ontvang jij de gloednieuwe belevingsgids.

Dit vind je in Dé Belevingsgids:

Keukenmagazine Dé Belevingsgids