Recept: Aardbeienslof met Crème Suisse

Ingrediënten

Deeg en vulling voor 2 sloffen of voor 1 ronde van 24cm (springvorm)

Vulling Crème suisse

Aardbeienslof met Crème Suisse

Maak banketbakkersroom

Doe de melk samen met een uitgeschraapt vanille stokje en de peul in een steelpan en breng aan de kook en houd een klein beetje melk apart. Doe de dooier, suiker, maïzena en een klein beetje melk in een kom en roer goed door elkaar heen tot een homogeen mengsel ontstaat. Als de melk kookt voeg een klein beetje toe aan het dooier/suiker mengsel en voeg het al roerend terug in de pan met hete melk. Blijf goed roeren tot het een paar keer bubbelt en haal van het vuur. Stort het in een platte schaal en dek af met folie en laat afkoelen.

  • TIP VAN JAN: Bak de slof heet en kort, dan blijft de binnenkant lekkerder.

Verwarm de oven voor op 210 graden boven- en onderwarmte. Snijd de boter in kleine blokjes.  Doe alle ingrediënten behalve het ei in de kom van een vrijstaande mixer voorzien van een vlinder garde. Mix op lage stand totdat het deeg licht begint te kruimelen, nu voeg je het ei toe en kneed heel kort. Kneed het deeg met de hand verder tot een samenhangende bal. Dek het af en leg voor minimaal een 30 minuten in de koelkast (liefst de hele nacht)

  • TIP VAN JAN: Voeg aan het deeg nog geen ei toe, de boter is vermengd met de suiker. Als je in één keer het ei toevoegt krijg je een grote klont.

Rol het deeg uit op ongeveer 8 á 10 mm dikte steek met de vorm een plak deeg uit.

Leg het deeg op een bakplaat voorzien van bakpapier. Vet de zijkant van de vorm licht in met boter en zet deze over de deegplak. Meng het amandelmeel, suiker en het ei goed door elkaar zodat je een spijs krijgt. Is deze wat te stevig? Voeg dan wat water toe zodat je hem mooi kunt spuiten. Doe de spijs in een spuitzak en spuit de spijs op de deegplak maar houd 1 cm vrij van de randen! Zet de slof in de oven en bak de slof af in ongeveer 15 á 18 minuten. Dit verschilt per oven. Laat de slof afkoelen.

  • TIP VAN JAN: Maak je amandelspijs zelf, dat gaat super snel en makkelijk.

Klop de slagroom stijf en roer de banketbakkersroom even glad. Doe in een spuitzak en leg apart.

  • TIP VAN JAN: Gooi nooit de pul weg van het vanillestokje. Die kan je vaker gebruiken.

Opbouw

Spuit de Crème Suisse mooi op de slof, rangschik de aardbeien naar wens op de slof.

Spuit met de resterende slagroom een mooie rozet op de aardbeien en decoreer met een halve aardbei en chocolade.

Eet smakelijk!

Jan Spannenberg

Meer weten over Jan Spannenberg?

Meer weten over de bakactiviteiten van Jan? Kijk dan op de Jan Bakt pagina. Hier vind je meer informatie over Jan en nog meer heerlijke recepten.

GLOEDNIEUWE GRATIS BELEVINGSGIDS

Vraag nu GRATIS Dé gloednieuwe Belevingsgids aan met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie, trends en innovaties. Wij helpen je graag op weg naar een nieuwe keuken! Stap binnen in de wereld van keukenstijlen en keukentrends met Dé Belevingsgids, het ultieme gratis keukenmagazine van Keukenspecialisten.nl. Alle informatie en keukeninspiratie vind je in Dé Belevingsgids.

    Keukenmagazine Dé Belevingsgids

    GLOEDNIEUWE GRATIS BELEVINGSGIDS

    Vraag nu GRATIS Dé gloednieuwe Belevingsgids aan met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie, trends en innovaties. Wij helpen je graag op weg naar een nieuwe keuken! Stap binnen in de wereld van keukenstijlen en keukentrends met Dé Belevingsgids, het ultieme gratis keukenmagazine van Keukenspecialisten.nl. Alle informatie en keukeninspiratie vind je in Dé Belevingsgids.

      Keukengids