Cooking Queens


COOKINGQUEENS
Moeder José en dochter Mariëlla vormen samen het dynamische duo Cooking Queens. Samen delen zij al lange tijd hun passie voor koken en bakken en vinden ze het heerlijk om nieuwe recepten te ontwikkelen. Met een Italiaanse man/vader is het niet zo vreemd dat zij voornamelijk recepten uit de Italiaanse keuken koken. Wij van Keukenspecialisten.nl en Miele nodigden deze enthousiaste dames uit om op de nieuwst Miele apparatuur hun Italiaanse recepten te koken.
Hier vind je recepten van de Queens, voorzien van interessante tips over Miele apparatuur.
Benieuwd naar nog meer overheerlijke recepten van Cooking Queens, neem dan een kijkje op www.cookingqueens.nl
MOEDERDAG RECEPT
MOEDERDAG
Moederdag komt eraan!
Maak eens heerlijke zoete jam broodjes voor moederdag. Wij maakten dit recept in de Miele stoomoven (type: DGC7460HCX). Deze oven kan ontzettend veel en we zijn er steeds positief verrast over.
Uiteraard kan dit recept ook in een 'normale' oven worden bereid. Bekijk hier het recept >
PAAS RECEPT
PASEN
Maak met Pasen deze heerlijke paastulband.
Deze tulband is gemaakt met flinke klodders lemon curd en een heerlijke citroenglazuur on top. Een tulband is helemaal Paas-proof maar deze cake kun je natuurlijk ook gewoon bakken in een ander cakeblik. De cake is gebakken in de Miele oven op de 'taart en cake stand'.
Hoe handig! Bekijk hier het gehele recept. >
Bekijk hieronder de recepten van de maand van vorig jaar
RECEPT VAN DE MAAND
DECEMBER
Ossenhaas in een Italiaans jasje
Een kerstgerecht bij uitstek; luxe ossenhaas met een jasje van prosciutto en pancetta. Met de barometer- die automatisch verbonden is met de oven - weet je precies wanneer je vlees de juiste gaarheid heeft bereikt.
Bekijk hier het gerecht >
RECEPT VAN DE MAAND
NOVEMBER
Linzensoep met Arabische twist
Met de Miele oven DGM 7845 maak je eenvoudig een heerlijke herfstsoep. Doe alle ingrediënten bij elkaar en zet de oven 30 min op de Quicksteam stand. Even pureren en… eet smakelijk!
Bekijk hier het gerecht >
RECEPT VAN DE MAAND
OKTOBER
Chocolade perentaart
Het wordt puur genieten deze herfst met deze feelgood chocolade perentaart.
Deze taart is gebakken in de Miele combi stoomoven, TYPE DGC 76 40/50 met de heteluchtoven.
Liever een iets smeuïger taartje? Kies dan voor de stoomfunctie.
Bekijk hier het gerecht >
RECEPT VAN DE MAAND
SEPTEMBER
Bolognese bianco
De herfst staat voor de deur, dus het wordt weer tijd voor een hartverwarmende pasta bolognese bianco!
Er is gebruik gemaakt van de Miele inductiekookplaat KM 7564 FL. De allernieuwste Miele lijn Generatie 7000 maakt koken een feestje.
Bekijk hier het gerecht >
RECEPT VAN DE MAAND
AUGUSTUS
Citroen ricotta cake met amandel
Deze 'ovenheerlijke' cake gebakken in de Miele combi-stoomoven DGC 7845.
Bekijk hier het gerecht >
RECEPT VAN DE MAAND
JULI
Panzanella met abrikoos en burrata
De perfecte zomerse maaltijd salade. Panzanella met abrikoos en burrata. De paprika's xijn geroosterd in de bakoven. De croutons zijn met de crisp functie afgebakken. Voor perfect gegrilde abrikozen hebben we een handige GGRGP Goutmetgrillplaat gebruikt.
Bekijk hier het gerecht >
RECEPT VAN DE MAAND
JUNI
Vitello tonnato!
Vitello tonnato is een van de lekkerste voorgerechtjes. Tenminste, dat is onze mening. Zonde om alleen met speciale gelegenheden te maken. De kalfsmuis gaar je in de Miele stoomoven. Met de bratometer kun je op de graad af meten of je vlees de juiste temperatuur heeft.
Bekijk hier het gerecht >
RECEPT VAN DE MAAND
MEI
Echte Italiaanse Grissini!
Met behulp van de Miele combi-stoomoven (type DGC), bereid je eenvoudig perfect krokante en knapperige Grissini.
Nier alleen lekker bij de soep, maar ook heerlijk als aperitivo.
Bekijk hier het gerecht
RECEPT VAN DE MAAND
APRIL
Pastasalade met zalm!
Je zalm wordt perfect boterzacht door deze te stomen in de Miele bakoven H 7860 BP.
Naast het stomen van vis is het stomen van groentes ook ideaal, zoals voor de romanesco in dit recept. Het is niet alleen heel smaakvol, maar ook supergezond omdat alle vitamines bewaard blijven!
Bekijk hier het gerecht
RECEPT VAN DE MAAND
MAART
Doradefilets Italiaanse stijl
Vandaag gaan we aan de slag met de doradefilets Italiaanse stijl. Natuurlijk op Italiaanse wijze met de simpele smaken van basilicum, citroen en tomaatjes.
Bereid met de Miele vacumeerlade! Bekijk hier het gerecht
RECEPT VAN DE MAAND
FEBRUARI
Varkenswang ragu met pappardelle
Voor deze varkenswangetjes hoef je niet meer naar een restaurant. bereid met
de Miele stoomoven! Bekijk hier het gerecht
RECEPT VAN DE MAAND
JANUARI
Pollo alla cacciatore – Jagersstoof
Italiaanse gestoofde kippenpootjes, bereid met
de Miele stoomoven! Bekijk hier het gerecht
RECEPT VAN DE MAAND
DECEMBER
Truffel risotto met gegrilde asperges!
Vandaag de beurt aan Risotto! En nee hoor geen eindeloos geroer in het pannetje gewoon lekker stomen in de stoomoven van Miele en in de tussentijd een borrel drinken met je gasten.
Bekijk hier het gerecht.
RECEPT VAN DE MAAND
NOVEMBER
Piccata van kalfschitzel met ricotta gnocchi
Heerlijk gekruide kalfsschnitzel met aardappel-kaas gnocchi.
Eenvoudig te maken en heerlijk van smaak! Bereidt met
de Miele inductie kookplaat met ingebouwde werkbladafzuiging!
Bekijk hier het gerecht.
RECEPT VAN DE MAAND
OKTOBER
Calzone pizza
Een perfect gevulde pizza bereidt met
de Miele stoomoven! Bekijk hier het gerecht.
En gelukkig is er meer. Onze inspiratiegerechten bieden jou een ruime keuze aan voor-, hoofd- en nagerechten. Om elke dag weer te variëren en te verrassen.
Is jouw soep te zout geworden?
