Oker geel en diep blauw

Oker geel en diep blauw trend

Het zomerseizoen is het perfecte moment om te genieten van het mooie weer, het lekkere eten en van het samenzijn met vrienden en familie. Ook bij een uitgebreide barbecue is de keuken dé plaats waar de inspiratie ontstaat. Geïnspireerd raak je in een mooie keuken … zorg in de zomer voor een gezellige, zomerse sfeer.

Een persoonlijke keuken inspireert

Voor deze inspiratieblog werd een prachtige houten keuken gestyled. Houten keukens zijn erg populair vanwege hun warme en toch ook stoere uitstraling. Deze keuken is deels tegen de wand geplaatst en heeft een industrieel, vrijstaand fornuis. Het eiland bestaat uit een grote spoelbak en heeft veel werk- en bergruimte.

Een keuken wordt persoonlijk door kleur, patroontegels en decoratie. In deze keuken maken de zwart-wit tegels samen met kleurrijke decoraties het verschil. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met gekleurde patroontegels op de wand te werken. Daar wordt de keuken vrolijker door.

Style accenten in de keuken

Deze keuken is kleurrijk gestyled met okergeel en diepblauw. De trendy accenten van goud creëren een warme en chique sfeer. Ook bloemen zijn hier zeer op hun plaats. Met een grote vaas met bloemen tover je een kale of donkere hoek om in een vrolijke plek. Een vaasje met een paar losse bloemen is vaak ook al voldoende.

Sfeer door kleur

Door één of meer wanden in de keuken in kleur – bijvoorbeeld een warme zandtint te schilderen – ontstaat er sfeer. De prints op de wand maken het af. Idee voor in de keuken: maak je eigen wand met persoonlijke lijsten. Combineer verschillende maten lijsten en doe er mooie prints, quotes en foto’s in. Zwarte lijsten zorgen altijd voor een stoer effect – hier matchen ze mooi bij de zwarte tegeltjes

Planken en open kasten

Onmisbaar in de keuken is bergruimte. Zorg voor voldoende bergruimte, achter gesloten deuren, voor spullen die je niet wil laten zien. Op planken en in open kasten zet je je mooiste spullen. Leuk om hier met een kleurthema of seizoen thema te werken en hierin af te wisselen. Servies en glaswerk in je favoriete kleur, een foto, een speelse quote of mooie accessoires staan schitterend in een open kast. Ook mooie snijplanken en kruidenflesjes mogen zichtbaar zijn.
Stop ze niet weg maar laat ze zien.

Oker geel en donker blauwe keuken styling tips van Marije Develing

Marije Develing is interieurontwerper en stylist en verzorgt de interieurstyling van onze showrooms. Marije heeft onlangs deze prachtige, donkere keuken voorzien van een geheel bijpassende keukenstyling. Je volgt haar op Maison Belle.

Stylingtips van Marije:

“Leuk zo’n open kast maar wat zet je erin?” Een veel voorkomende vraag op het gebied van styling. Een open kast oogt al snel rommelig dus ging ik aan de slag met de styling ervan. Hier combineer ik mooi servies met boeken, planten en een paar houten interieur items? Onderin de kast werk ik graag met manden zodat je hier losse spullen uit beeld kunt opbergen (oogt minder rommelig). Mooie boeken doen het altijd goed: verzamel je mooiste kookboeken en geef ze een eigen vak. De volgende vakken vul je met twee vazen in dezelfde stijl, een vak met een paar mooie mokken en schaaltjes met dezelfde kleur en vak krijgt een mooi, houten ornament. Tip: combineer 2 tot 3 kleuren met natuurlijke materialen als hout of riet om er eenheid in te krijgen. Hier koos ik voor een groen en grijs servies, groene hangplanten, zwarte vazen, hout en riet voor een rustige basis.

Kom je hier zelf niet uit? Verzamel dan een paar foto’s van bijvoorbeeld Pinterest en probeer dit na te maken. Dat geeft wat meer houvast en maakt het stylen minder moeilijk. De open nis in de hoge kastenwand, om de hoek kreeg wat meer kleur. Ook hier is een kookboek open gelegd op een standaard. Dit is erg handig tijdens het koken en het staat heel mooi. Hier zie je ook weer dat hout voor rust zorgt. De vrolijk gekleurde mokjes en het koffiepotjes zorgen voor wat meer pit. Zo’n nisje kan je in eigen thema inrichten: als koffiehoek met koffiemokjes en glazen potten met koffiebonen, suiker en koekjes! Je kan deze hoek natuurlijk ook als wijnhoek inrichten met een paar mooie wijnflessen, wijnglazen en borrelplanken.

GRATIS BELEVINGSGIDS

Vraag nu GRATIS Dé vernieuwde Belevingsgids aan met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie. Daarnaast lees je verschillende tips en tricks van experts zoals Jan Bakt (bekend van Heel Holland Bakt) en influencersduo CookingQueens. Wij helpen je graag op weg naar een nieuwe keuken! Ontdek de nieuwste keukentrends, heerlijke recepten en lees wat allemaal mogelijk is.

 Aarzel niet, klik op de button en vul eenvoudig je gegevens in en binnen enkele werkdagen start de zoektocht naar jouw nieuwe keuken.

Dit vind je in Dé Belevingsgids: