Blast Chiller

Razendsnel koelen met een AEG Blast Chiller

De techniek die achter deze Blast Chiller verborgen gaat komt oorspronkelijk uit de professionele keuken. Daar wordt al langer van deze techniek gebruik gemaakt. Dankzij deze koelingsmethode blijven smaak en textuur van etenswaren veel beter in takt en haal je al je gekoelde producten in een optimale staat uit de diepvries. Door de snelheid waarmee het apparaat de producten koelt ofwel invriest, blijven voedingswaarden, smaak en structuur zo optimaal mogelijk behouden.

Lekker vers uit de diepvries

Doordat de Blast Chiller sneller eten en drinken koelt dan een normale vriezer, is de kans op kristallisatie minimaal. Hierdoor kunnen verse ingrediënten en zelfs de meest delicate maaltijden goed bewaard blijven. De voedingswaarden, textuur, kleur en smaak van de ingrediënten blijven zo in optimale staat en dat zie je dan ook terug na het ontdooien. De Blast Chiller is handig en bovendien veiliger dan een reguliere vriezer. Door dat het gerecht sneller op de ideale temperatuur wordt teruggebracht, krijgen bacteriën geen kans. Versheid en kwaliteit blijven zo dus goed behouden.

De optimale temperatuur voor alles

De Blast Chiller is ook te gebruiken om het kookproces een halt toe te roepen. Bijvoorbeeld bij het maken van cupcakes of andere baksels die tijd nodig hebben om af te koelen voordat je ze kunt opdienen of decoreren.

Daarnaast blijven gerechten nog een tijdje doorgaren nadat je ze uit de oven hebt gehaald. De Blast Chiller kan dit proces stopzetten doordat deze de temperatuur van 175 graden naar 25 kan verlagen in slechts 10 minuten. Hiermee bespaar je natuurlijk behoorlijk wat tijd en kun je direct verder.

Ijskoude toepassingen met de Blast Chiller

Ook voor ijskoude toepassingen is de Blast Chiller natuurlijk uitermate geschikt. Binnen een mum van tijd bereid je heerlijke desserts zoals parfaits, sorbets of granités.
Vergeten de dessert wijn koel te zetten? Binnen 10 minuten is ook deze op de perfecte temperatuur gebracht.