Laat je inspireren door gezonde, snelle en verantwoorde recepten!
Snel en verantwoord in de blender
Snelle en verantwoorde recepten zijn niet meer weg te denken, nu zeker in deze tijd met snelle, gemakkelijk en verantwoorde recepten. De blogger en lifestylecoach Marleen van FoodIlove inspireert jou om aan de slag te gaan met de snelle, gemakkelijk en verantwoorde recepten. Een snel en bovenal handig hulpmiddel hierbij is de blender. De blender biedt enorm veel opties in het bereiden van jouw favorieten en verantwoorde gerechten.
Receptkaarten
Laat je inspireren door Marleen
Soep maken met je blender?
Probeer deze Italiaanse pompoensoep van Marleen van foodilove.nl eens voor een gezond en makkelijk gerecht.
Bananenbrood met kwark en blauwe bessen
Zijn jullie ook zo gek op bananenbrood? Ik kan er geen genoeg van krijgen en bak er bijna wekelijks wel een. Ik vries de plakjes, lekker makkelijk. Dit bananenbrood met kwark en blauwe bessen is super smeuïg, simpel om te maken en gezond. Hij is heerlijk als tussendoortje maar ook als ontbijt met wat hüttenkäse en jam. Om te smullen!
Bananenbrood met kwark en blauwe bessen (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gr magere kwark
– 100 gr amandelmeel
– 50 gr quinoameel (ander meel kan ook)
– 1 tl kaneel
– 2 tl bakpoeder
– snufje zout
– 20 gr pecannoten
– handjevol blauwe bessen
– 1 el amandelschaafsel
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
Mix de bananen en eieren in een kom en voeg de kwark toe. Mix het tot een bijna glad mengsel. Voeg vervolgens het meel, kaneel, bakpoeder en het zout toe en mix het tot een deeg.
Spatel de noten en blauwe bessen door het beslag en verdeel het over de cakevorm. Top je bananenbrood met wat amandelschaafsel.
Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in ongeveer 55 minuten goudbruin. Controleer met een satéprikker of hij gaar is door hem erin te steken. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake een half uurtje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en laat hem daarna verder afkoelen op een rooster.
Tip: dit bananenbrood met kwark en blauwe bessen kun je ongeveer 3 dagen bewaren in een luchtdichte trommel. Hou je van smeuïg? Bewaar hem dan net als ik in de koelkast.
Liefs Marleen
Nog meer inspiratie?
Waarom alleen inspireren met gezonde, snelle en verantwoorde recepten als je dit kan door vertalen naar het gemak bieden in jouw keuken? Ontdek in onze GRATIS belevingsgids met welke apparatuur en in welke droomkeuken jij de gezonde en snelle recepten in elkaar flanst.
Vul het formulier hiernaast in en ontvang gratis de belevingsgids bij jou thuis.
Wij maken jouw keuken persoonlijk
Inhoud belevingsgids:

Courgetti met avocado saus en granaatappel
Afgelopen weekend heb ik een aantal nieuwe recepten uitgeprobeerd waaronder deze courgetti met avocado saus en granaatappel. Wat een heerlijke gezonde lunch had ik gister! Fast en fresh daar hou ik van, de combinatie van de verse groenten en gezonde vetten is super lekker. Uiteraard kun je hem ook als diner eten.
Courgetti met avocado saus en granaatappel (2 personen)
Wat heb je nodig:
– spirelli
– 1 courgette
– 100 gr. champignons in plakjes gesneden
– 1 sjalotje fijn gesnipperd
– 1 avocado
– 50 gr. Braziliaanse noten
– sap van 1 limoen
– 2 el olijfolie extra vierge
– 2 el granaatappel pitjes
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Maak van de courgette met de spirelli spaghetti slierten. Verhit 1 el olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui en roerbak de champignons en courgette mee.
Maal ondertussen in een keukenmachine de noten en voeg daarna de avocado, limoensap, 1 el olijfolie en naar smaak peper en zout toe.
Meng dit door de courgette en verhit het nog even kort. Verdeel de courgetti met avocado saus over 2 borden en top ze met de granaatappel.
Enjoy!
Liefs Marleen