Siemens

Een wereld van mogelijkheden: SIEMENS Verbonden met jouw huis.

siemens logoTegenwoordig worden steeds meer apparaten voorzien van slimme WiFi-verbindingsmogelijkheden. Deze ontwikkeling is ook gaande bij apparatuur in de keuken. Zo heeft Siemens een volledige range met huishoudelijke apparaten die volledig te bedienen en monitoren zijn met behulp van de innovatieve Home Connect app.

Daarnaast is het met behulp van een slimme assistent zoals Amazon Alexa mogelijk om de oven, het espresso apparaat of de wasmachine volledig middels spraak te bedienen. Tot slot is het zelfs mogelijk om een scenario te creëren waarin handelingen van verschillende slimme apparaten aan elkaar worden gekoppeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een scenario voor de zondagochtend. Wanneer jij het scenario start wordt gelijktijdig de oven voorverwarmd voor het bakken van een verse croissant, gaat de (sfeer) verlichting aan, begint jouw favoriete muziek te spelen én wordt er een vers kopje espresso gezet. Je kan een scenario geheel naar eigen wensen samenstellen en aanpassen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. 

Image

Hoe werkt de Connectiviteit App?

Voice gebruiken met Home Connect

Bakken met de oven van morgen.

Siemens Home Connect maakt gebruik van een intuïtief te bedienen app die geïnstalleerd kan worden op de smartphone of tablet. Je koppelt vervolgens jouw apparaten aan een account. Na het koppelen van de apparaten zijn ze toegankelijk en bedienbaar via de Home Connect app. 

Hoe werkt de Home Connect App en wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer we kijken naar de Home Connect mogelijkheden van de oven zien we dat het mogelijk is om alle instellingen via de app te wijzigen en de oven op afstand te starten. Dit maakt het mogelijk om de oven op afstand al voor te laten verwarmen. Via de app is ook continu de status van de oven zichtbaar en krijgt je een push bericht via de app wanneer een ovenprogramma gereed is. 

Verder zien we in de app de optie ‘recepten’. Wanneer gekozen wordt voor een recept worden niet alleen de benodigde ingrediënten en de instructies getoond; maar ook de perfecte instellingen voor de bereiding van het gerecht in de oven. Deze instellingen kunnen vervolgens met 1 druk op de knop naar de oven worden gestuurd. Er worden continu nieuwe recepten toegevoegd in de app. Geniet van gemakkelijk koken en, het belangrijkste: heerlijke maaltijden.  

Bij een probleem met de oven kan er op afstand een diagnose gesteld worden met behulp van de Home Connect app. Na toestemming van de jou als gebruiker kan de klantenservice van Siemens toegang krijgen tot het apparaat zodat online de oorzaak van het probleem op afstand gevonden kan worden. Als de storing niet direct kan worden opgelost en er een persoonlijk bezoek nodig is, dan komt de professionele Siemens technicus altijd goed voorbereid langs. 

Mogelijkheden Home Connect

Beeldbronnen

© Siemens

Benieuwd naar alle Home Connect mogelijkheden?

Benieuwd naar alle mogelijkheden van de Home Connect apparaten? Je kunt de Home Connect app ook in de demonstratiemodus gebruiken, waarmee je applicaties kunt uitproberen voordat je besluit een apparaat met Home Connect functie te kopen.