Keukenstyling: oker geel en diep blauw

Keukenstyling en het seizoen

Het zomerseizoen is het perfecte moment om te genieten van het mooie weer, het lekkere eten en van het samenzijn met vrienden en familie. Ook bij een uitgebreide barbecue is de keuken dé plaats waar de inspiratie ontstaat. Geïnspireerd raak je in een mooie keuken … zorg in de zomer voor een gezellige, zomerse sfeer.

Creëer een zomerse sfeer met je keuken
Creëer een zomerse sfeer met je keuken

Een persoonlijke keuken inspireert

Voor deze inspiratieblog werd een prachtige houten keuken gestyled. Houten keukens zijn erg populair vanwege hun warme en toch ook stoere uitstraling. Deze keuken is deels tegen de wand geplaatst en heeft een industrieel, vrijstaand fornuis. Het eiland bestaat uit een grote spoelbak en heeft veel werk- en bergruimte.

Een keuken wordt persoonlijk door kleur, patroontegels en decoratie. In deze keuken maken de zwart-wit tegels samen met kleurrijke decoraties het verschil. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met gekleurde patroontegels op de wand te werken. Daar wordt de keuken vrolijker door.

Patroontegel

Style accenten in de keuken

Deze keuken is kleurrijk gestyled met okergeel en diepblauw. De trendy accenten van goud creëren een warme en chique sfeer. Ook bloemen zijn hier zeer op hun plaats. Met een grote vaas met bloemen tover je een kale of donkere hoek om in een vrolijke plek. Een vaasje met een paar losse bloemen is vaak ook al voldoende.

keukenstyling blauwgeel
keukenstylen service

Tip

Het prachtige servies van Dassie Artisan heeft een stoere en ook natuurlijke uitstraling. Het is eigenlijk te mooi om achter kastdeuren weg te stoppen. Het blauwe glaswerk zorgt voor extra kleuraccenten. Vers fruit in de keuken zorgt overigens ook voor een vrolijk accent. Dit is nog een goede reden om de fruitschaal te vullen.

Planken en open kasten

Onmisbaar in de keuken is bergruimte. Zorg voor voldoende bergruimte, achter gesloten deuren, voor spullen die je niet wil laten zien. Op planken en in open kasten zet je je mooiste spullen. Leuk om hier met een kleurthema of seizoen thema te werken en hierin af te wisselen. Servies en glaswerk in je favoriete kleur, een foto, een speelse quote of mooie accessoires staan schitterend in een open kast. Ook mooie snijplanken en kruidenflesjes mogen zichtbaar zijn.
Stop ze niet weg maar laat ze zien.

Keukenstyling hout
Olijfolieflesjes keukenstyling

Sfeer door kleur

Door één of meer wanden in de keuken in kleur – bijvoorbeeld een warme zandtint te schilderen - ontstaat er sfeer. De prints op de wand maken het af. Idee voor in de keuken: maak je eigen wand met persoonlijke lijsten. Combineer verschillende maten lijsten en doe er mooie prints, quotes en foto’s in. Zwarte lijsten zorgen altijd voor een stoer effect - hier matchen ze mooi bij de zwarte tegeltjes.

Een persoonlijke keuken inspireert

Wat vinden jullie van deze keuken? Zou jij hem willen? Plaats je reactie onder de blog of in een bericht op facebook. Dat vinden we leuk!


handtekening marije maisonbelle

keuken quotes

Gebruikte producten:

Servies: Earth van Dassie Artisan

Glazen: blauw Bitossi Home

Bestek: Anika Dassie Artisan

Snijplank en waxinelichtjes: Dassie Artisan

Kruiden en olie: Lie Gourmet

Vazen: Mica

Posters: Desenio

Pedaalemmer: goud van Brabantia

Bronnen

Styling: Marije Develing - Maison Belle

Fotografie: Sushilla Kouwen - sushilla.nl

Locatie: Heuvelrugkeukens Leersum

Producten: Prospectt

Ontdek andere keukenstijlen