De keukentrends van 2021

 

Een nieuw jaar brengt nieuwe keukentrends met zich mee. Niet alleen het uiterlijk van een keuken is belangrijk, ook de functionaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke punten die van belang zijn bij het kiezen van de keuken. Wanneer de keuken onderdeel uitmaakt van het woongedeelte is het ook zeer belangrijk dat deze warmte en gezelligheid uitstraalt. Kortom: de keuken moet een fijne plek zijn om met het hele gezin te zijn of te werken.

Wij hebben voor jou 6 keukentrends voor 2021 hieronder op een rijtje gezet. Mocht je echter nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met jouw dichtstbijzijnde Keukenspecialisten.nl vestiging. Hij of zij kan je zeker verder helpen. Geheel vrijblijvend natuurlijk!  

Keukentrends 2021
Keukentrends 2021
Keukentrends 2021
Keukentrends 2021

TREND 1: MARMER OVERLOAD

Waar we vorig jaar alleen nog de marmer(look) terugzagen in het keukenblad, komt de marmertrend nu terug in de gehele keuken. Laat het marmer terugkomen op je keukenfronten en/of de achterwand. Ga jij voor een geaderde variant marmer of kies jij juist voor een subtiele variant? En kies jij juist voor donker of licht marmer?

TREND 2: STRAKKE LIJNEN MET PASTELTINTEN

De high tech en organische uitstraling vinden elkaar in deze keukentrend. De woonkeuken kenmerkt zachte tonen, zoals zand, nude en kiezeltonen. Het lijnenspel en gebruik van (gekleurd) glas straalt kalmte uit. Stijl de keuken af met glazen accessoires in pastel roze, neo-mint of soft blue in combinatie met vloeiende lijnen creëer je een kunstzinnig geheel.

Keukentrends 2021
Keukentrends 2021
Keukentrends 2021
Keukentrends 2021
Keukentrends 2021
Keukentrends 2021

TREND 3: HIP DONKER

Vorig jaar zagen we veel (mat) zwarte keukens voorbij komen en dat beviel! Deze keukens zijn eigenlijk nog steeds erg populair. Is zwart toch wat te donker in jouw interieur? Kies dan voor donker hout in de keuken, zoals zwart eiken, donkerbruin of notenhout. Donker houtgebruik in de keuken is weer helemaal terug uit de 70’en 80’, alleen dan natuurlijk gemixt met elementen van nu. Kenmerkend zijn de organische vormen, zoals een afgerond werkblad en een ronde eettafel.

TREND 4: NATUURLIJK CHIQUE

Nog een trend is de mix van een natuurlijke landelijke stijl in combinatie met de industriële keukenstijl. Buitenmaterialen spelen de hoofdrol in de keuken en staan in het middelpunt. Denk hierbij aan harde materialen, zoals steen en staal.

Keukentrends 2021
Keukentrends 2021
Keukentrends 2021

TREND 5: DUURZAME KRAAN EN WERKBLAD BIJ IEDERE TREND

Keukenbladen kunnen ook heel erg duurzaam zijn en tegelijkertijd helemaal voldoen aan de laatste trends. Het Greengridz werkblad bijvoorbeeld is niet alleen voorzien van het FSC-keurmerk, maar ook wordt het basismateriaal aan hout uit verantwoord beheerde bossen gebruikt. Greengridz kan 100% worden hergebruikt. Het plaatmateriaal is volledig biologisch afbreekbaar, de CO2-uitstoot bij de productie van Greengridz is 60% lager dan bij multiplex en de gebruikte PVAc B3-lijm is milieuvriendelijk. Download hier de duurzame keukenbladenwijzer voor meer informatie. Kies hierbij een passende kraan met EcoStart. Dit betekent dat er uitsluitend koud water uit de kraan komt als de hendel in de middenstand staat. Kies dan ook eens voor een chroom kleur of brons. Helemaal hip!

Keukentrends 2021

TREND 6: SLIMME APPARATUUR

Met jouw smartphone het koffieapparaat bedienen of alvast de oven (op afstand) aanzetten. Het kan tegenwoordig allemaal met de smart keukenapparatuur. Je verbindt hierbij de keukenapparatuur met een app op jouw smartphone (van het apparatuur merk). Daarnaast zie je veelal in de apparatuur handige snufjes terug, zoals de perfecte kooktijden voor een perfect gegaard stuk vlees of vis. De keukenapparatuur wordt steeds slimmer!

Keukentrends 2021

Wil jij meer keukeninspiratie?

Vraag hier ons GRATIS keukeninspiratiemagazine aan met de nieuwste trends in keukenland
of ontwerp hier alvast jouw droomkeuken met de 3D – tool. 

Wij maken jouw keuken persoonlijk

Ontdek andere keukenstijlen