Optimaal comfort in de keuken

De aanschaf van een nieuwe keuken is iets om naar uit te kijken. Actuele trends en nieuwe mogelijkheden maken de keuken tegenwoordig tot het middelpunt van het huis. Wat er mooi uit ziet is meestal niet zo moeilijk, jouw smaak bepaalt, maar als het gaat om wat nu echt handig is en wat je keuken super comfortabel maakt om in te werken, daar wordt niet altijd goed over nagedacht.

Blum, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor al het moois binnen in de kasten, heeft door de jaren heen veel onderzoek gedaan en hierdoor veel kennis vergaard over de behoeften in de dagelijkse keukenomgeving. Zo konden zij producten ontwikkelen die het werken in de keuken efficiënter, gemakkelijker en dus nog plezieriger maken. Bovendien weet Blum, door mensen in hun keuken te observeren, precies waar en hoe je het beste alles kunt opbergen.

Proefrit

Consumenten zijn van harte welkom om de praktische meerwaarde van Blum-producten te ervaren. In de showroom in Sint-Niklaas (BE) en Zaltbommel kun je alle producten in een realistische keukenomgeving beleven en bekijken. Aan de hand van vergelijkingskasten en ergonomisch ingedeelde keukens en lades ontdek je niet alleen veel opbergtips, maar maak je gelijk kennis met allerlei meubelbeslag die een praktische meerwaarde aan je keuken kunnen geven. En je kunt zelfs een heuse keukenproefrit maken!

  • We lopen gedurende ons leven vele, vele kilometers rond in de keuken. Van koelkast naar kookplaat, naar spoelbak, naar kast, terug en weer…. Ongemerkt loop je er heel wat weg. Dat willen we natuurlijk zo efficiënt mogelijk doen. Daarom aandacht voor een goede indeling van de keuken die een logische route tijdens je werkzaamheden mogelijk maakt. 
  • Houd de afstand tussen de verschillende ‘werkplekken’ (kookplaat, spoelbak) klein. Je wil niet met een hete pan de hele keuken doorlopen voor het afgieten. Direct naast elkaar plaatsen is natuurlijk ook niet handig (water en vuur!)
  • Horg ervoor dat je rondom die werkplekken voldoende werkruimte hebt om bijvoorbeeld groente te snijden, of borden of ingrediënten te plaatsen.
  • De afwasautomaat in de buurt van de spoelbak is – voor het eventueel afspoelen – ook gemakkelijk. Het in- en uitruimen van die afwasautomaat is bovendien het meest comfortabel als je hem wat hoger laat inbouwen.
  • Ben je groter of kleiner dan gemiddeld? Of verschil je erg in lengte met je huisgenoot? De meeste keukenmerken bieden verschillende werkhoogten aan. Door de rasters kun je deze eigenlijk zo hoog maken als je zelf wilt.

Meer informatie