Cherrytomaatjes en brie in bladerdeeg

Ingrediënten voor 5 personen

450 g bladerdeeg
2 el olijventapenade, zwarte
170 g cherrytomaatjes
140 g brie

Cherrytomaatjes en brie in bladerdeeg

1 el melk
olijfolie
balsamico-azijn
30 g rucola

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C CircoTherm®. Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de vellen in tweeën. Verspreid er 5 over een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Verdeel de tapenade erover. Bedek met de andere bladerdeeghelften en prik het midden een paar keer in met een vork. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën en de brie in blokjes. Verdeel deze over het bladerdeeg waarbij je zorgt dat er rondom 5 mm vrij blijft. Gebruik een kwast om de randen in te smeren met wat melk en zet 20 minuten op het eerste niveau in de oven.

Sprenkel op het laatste moment wat olijfolie en balsamico-azijn over de amuses en garneer met rucola.

Wist je dat verse tomaten bronnen van umami zijn, en dat deze hartige smaak bijvoorbeeld ook in maïs en erwten zit?

Inspiratie nodig voor gerechten?
Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die elke dag weer terugkomt. Wij inspireren je graag. Het maakt niet uit of koken een hobby van je is, of meer een noodzakelijk kwaad. Kies uit onze inspiratiegerechten een heerlijke maaltijd, die smaakt naar meer…
En gelukkig is er meer. Onze inspiratiegerechten bieden jou een ruime keuze aan voor-, hoofd- en nagerechten. Om elke dag weer te variëren en te verrassen.

Bekijk alle inspiratierecepten
Slider
Slider

Interessant?

Deel en reageer