American burgers met gesmolten cheddar

Ingrediënten voor 12 stuks Hamburgers

  • 700 g lendenbiefstuk met vetrand
  • zout en peper
  • 2 el arachideolie
  • Bearnaisesaus
  • 2 st sjalotten
  • 3 el dragonazijn

Bereiding

Laat de slager de lendenbiefstuk door de vleesmolen draaien, of hak hem zelf fijn in de keukenmachine. Is het mengsel te droog, voeg dan een ei toe, is het te nat, voeg dan wat paneermeel toe. Breng op smaak met zout en peper en gebruik je natte handen om er 12 burgers mee te vormen. Bestrijk met arachideolie en zet weg in de koelkast.

Hak de sjalotjes fijn en breng samen met de azijn en peper aan de kook in een steelpan. Kook de saus in tot de helft. Voeg 1 el water toe en wrijf de saus door een zeef. Giet de resterende saus weer in de pan. Roer er op matig vuur met een garde twee eierdooiers doorheen. Blijf roeren totdat de massa wat dikker wordt. Roer vervolgens de boter in kleine porties door de saus. Voeg de dragon toe en breng de saus op smaak met citroensap.

Snijd de broodjes doormidden, beleg de bovenste helften met cheddar en rooster ze 8 minuten in de oven op 200 °C. Bak de burger 5 minuten per kant op de grillplaat en snijd de ui in ringen.

Smeer ketchup op de onderste helften van de broodjes en beleg met sla en tomaat. Verdeel de hamburgers en bearnaisesaus en leg er uiringen op. Top af met de bovenste helften.

American burgers met gesmolten cheddar

 

Ingrediënten

  • ½ tl peperkorrels, gekneusde
  • 2 st eieren
  • 150 gr boter
  • 1 el dragon
  • ½ el citroensap
  • 12 st hamburgerbroodjes
  • 12 plakjes cheddar
  • ketchup
  • 1 krop sla
  • 6 st tomaten
  • 2 st uien, rode
Inspiratie nodig voor gerechten?
Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die elke dag weer terugkomt. Wij inspireren je graag. Het maakt niet uit of koken een hobby van je is, of meer een noodzakelijk kwaad. Kies uit onze inspiratiegerechten een heerlijke maaltijd, die smaakt naar meer…
En gelukkig is er meer. Onze inspiratiegerechten bieden jou een ruime keuze aan voor-, hoofd- en nagerechten. Om elke dag weer te variëren en te verrassen.

Bekijk alle inspiratierecepten
Slider
Slider

Interessant?

Deel en reageer